האם יש כיול או כיוון בעת הבדיקה?
אין כיול, ואין כיוון, שאפשר לערוך במז"ח.
מדוע קיימת נזילה מהמז"ח [שסתום הפריקה] כאשר אין צריכת מים?
בדרך כלל התקלה היא בשסתום אל חוזר מס' 1 בתוך המז"ח. עקב ליכלוך הוא אינו אוטם,בנוסף גם השסתום פורק כנ"ל,ויש גם,את הגם וגם..שוטפים, וסוגרים את מה שפתחנו.ואולי יהיה בסדר
מדוע קיימת נזילה מהמז"ח [משסתום הפריקה] כאשר יש צריכת מים?
ברוב המקרים שסתום הפריקה פגום, בצע בשסתום הפריקה את ההוראות הטיפול שבתשובה 2.
מדוע שסתום הפריקה פולט מים מידי פעם ובמחזוריות?
עליות וירידות בלחץ המים במעלה [כניסת המים] או הלמי מים במורד [אחרי] גורמים למז"ח לפלוט מים. אחד מהפתרונות להלמי המים [לא מוחלט] הוא להוסיף למערכת המים אל חוזר טעון קפיץ "רך". או לשמור על מערכת המים במעלה בעזרת מקטיני לחץ ואו אל חוזרים, אלה עוזרים למז"ח לא להגיב. למעשה במצבים מז"ח עושה את עבודתו, ופליטות המים משדרות לבעל המקצוע שהמז"ח עצמו תקין, ואת הבעיה יש לחפש במקום אחר.
הרכבתי מז"ח ולא יוצאים מים במורד [אחרי המז"ח]
בדוק באם המז"ח מורכב לפי הסימון, קיים סימון על גבי המז"ח, בדרך כלל מוטבע על מז"ח סימן בצורת חץ. מז"ח יורכב כשהחץ מורה את כוון זרימת המים.
הרכבתי מז"ח ולחץ המים אחריו [במורד] נמוך מאוד
שני השסתומים האל חוזרים הקיימים במז"ח טעונים בקפיצים, והם מתנגדים למעבר המים במז"ח, הם ומבנה המז"ח גורמים למפל לחץ של +- 10מ' = 1בר. במקומות שאין ברירה יש להוסיף משאבה להגברת לחץ.
כיצד נקבע גודל מז"ח למערכת שלי?
הצריכה הנדרשת במורד היא המדד הקובע, יש לחשב את הצריכה הנדרשת במורד, ל'/ד' מ'ק/ש' כולל נפילת לחץ נסבלת, ולא לשכוח להתחשב גם במהירות זרימת המים מ'/לשניה. בדרך כלל את האמור לעיל מבצע המתכנן/מהנדס המים.
האם אני יכול להרכיב מז"ח אל"מ על גבי קו המים בתצורה מאונכת?
האם אני יכול להרכיב מז"ח חכ"כ על גבי קו המים בתצורה מאונכת?
ישנם סוגי מז"ח שבהם קיים חור במכסה עליון, למה ?
לא לסתום. החור משמש כאוורור לבוכנת שסתום פריקה, באם הוא סתום, בשעת מהלך פתיחה או סגירה של שסתום הפריקה עלול להווצר ואקום [ריק] העלול לגרום לפעילות לא סדירה.
מדוע חייבים להתקין מגוף [ברז] לפני המז"ח ובצמוד לו, ומגוף [ברז] אחרי המז"ח ובצמוד לו.
המגופים משמשים את בודק המז"חים בשעת הבדיקה הוא חייב אותם תקינים על מנת לבצע את הבדיקה, כשמערכת המים מתוכננת בחכמה, בשעת תקלה במז"ח קיימת האפשרות לבודד את המז"ח ,ולא לפגוע בשאר צרכני המים.
האם חובה להתקין מסנן/מלכודת אבנים לפני המז"ח?
לא חובה, רצוי, המסנן מגן על המז"ח מפני מעבר גופים זרים שהמז"ח לא אוהב, המסנן מונע תקלות.
האם קיים לכל מז"ח סימון\זיהוי?
כן, בדרך כלל זוהי פחית המוצמדת על המז"ח, עליה מוטבעים הפרטים של המז"ח.
מי מתקן מז"חים?
כל בעל הסמכה לבדיקה והתקנה, רשאי לתקן מז"חים , תיקון מז"חים בשטח דורש רמה טכנית גבוהה ,ציוד מתאים, וחלקי חילוף, וכל השאר סיפורים.
מהו טופס התקנת מז"ח?
זה טופס אחיד שהוכן ע"י משרד הבריאות ומשמש את מתקין/בודק המז"חים, העתק ממנו נשאר אצל הלקוח
האם להרכיב מז"ח פלסטי או מז"ח מתכת?
במקומות עם הלמי מים ולחץ גבוה מעל 10בר אני מתקין מז"ח עם גוף מפליז,אולם ברוב גורף אני מעדיף את המז"ח הפלסטי תוצרת ישראל ,היתרונות שלו עולים על המז"חים תוצרת חוץ.גם זה קורה.לכתבה מקיפה