1 דקות קריאה
בדיקת מז"ח מקדימה

במקרים רבים, בעת ביצוע בדיקה למז"ח, אני עורך בדיקה מקדימה למז"ח. אפשר גם לבעל המז"ח לבצע את הבדיקה הזו, כאשר אין צורך במכשיר בדיקה. כדי להפוך את הבדיקה לתקינית, אני וכל בודק מז"ח מוסמך חייבים להשתמש במכשיר הבדיקה המתאים (מד לחץ הפרשי). לאחר הבדיקה המקדימה, ניתן לקבל חיווי אם המז"ח הוא תקין או לא.

  1. בדיקה ראשונה [תקינות שסתום החד כיווני מס' 1 שבתוך המז"ח] סוגרים את הברז הראשי אחרי המז"ח, היטב, אם לאחר הסגירה קיים טיפטוף מהמז"ח [שסתום פורק] ישנה בעיה במז"ח ורצוי להזמין לתיקון מוסמך ובעל ידע ויכולת לתיקון המז"ח. אם אין טיפטוף עוברים לשלב הבא.

  2. סוגרים את הברז הראשי לפני המז"ח [ברז כניסה/מעלה] מחכים דקה ומעלה , אם אין נזילה /טיפטוף מהמז"ח עוברים לשלב הבא.
  3. בדיקה שניה [תקינות שסתום פורק]

  4. על המז"ח מורכבים שלשה ברזים [ברז "3/4 למז"חים "6—"8] [ברז "1/2 למז"חים "3—"4] [ברז "1/4 למז"חים "3/4---"2] הברזים הנ"ל הם לא לגינון ,                                                                                                  אלה ברזי בדיקה ,לשם מתחבר מכשיר הבדיקה שבידי בודק המז"חים.הבדיקה הנ"ל היא לבדיקת תפקוד השסתום פורק, שהוא לב המערכת והמהות של כל מז"ח, ולכן זאת בדיקה חשובה וקובעת.
  5. פותחים את שני ברזי הבדיקה הקרובים ביותר לברז הראשי שלפני המז"ח[מעלה/כניסה] ברגע הפתיחה אמורה לצאת כמות מים מדודה מהחלק התחתון של המז"ח [לא טיפטוף או נזילה, אלה שפיכה נמרצת של מים] [מהשסתום פורק] באם כל המתואר קורה, אזי המז"ח תקין, והוא מתפקד כנדרש.
  6. בדיקה שלישית [תקינות שסתום חד כיווני מס' 2 שבתוך המז"ח]

  7. פותחים את ברז הבדיקה המרוחק ביותר מהברז הראשי שלפני המז"ח [מעלה/כניסה], ברגע הפתיחה, המים "קופצים" ["שפריץ קצר"] באם זה קורה אזי המז"ח בשלמותו תקין.

הערה חשובה

הבדיקות הנ"ל, הן בדיקות מקדימות שאני עורך על מנת לרענן את הברזים הראשיים, ולקבוע את תקינותם ואת המז"ח לפני חיבור מכשיר הבדיקה. הבדיקות הנידרשות והמחוייבות על פי תקנות משרד הבריאות לזמן זה הן: 1. בודק מוסמך 2. נוהל בדיקה שנקבע ע"י משרד הבריאות. 3. הדרישה של משרד הבריאות היא הקובעת.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.